ravetllat arquitectura

Ampliació CEIP Jacint Verdaguer


Ampliación CEIP Jacint Verdaguer


L'escola Jacint Verdaguer és un centre d'educació infantil i primària, dividit en dos volums independents i construït el 1986.

La parcel·la destinada a l'ampliació de l'escola té dues particularitats. D'una banda, gaudeix d'unes fantàstiques vistes sobre el parc de Can Mercader. D'altra banda, es tracta d'una geometria irregular que s'estreny fins a completar el bloc.

El projecte situa en aquesta parcel·la el nou poliesportiu, per a la pràctica de bàsquet i voleibol, i s'inclou un escenari per a possibles esdeveniments, així com diferents serveis, vestidors i alguns magatzems.

Una de les principals estratègies del projecte va ser dissenyar un gran entramat de fusta que servís com a porxo i com a coberta dels diferents espais. Un element que facilitaria la construcció i ens acompanyaria durant tot el recorregut.

Expansion of Jacint Verdaguer Primary School  


Jacint Verdaguer School is a primary and nursery education center, divided into two independent volums and built in 1986.

The plot designated for the school expansion has two particularities. Firstly, it enjoys fantastic views over Can Mercader Park. Secondly, it has an irregular geometry that narrows down to complete the block.

The project places the new sports hall on this plot, designed for basketball and volleyball practice, and includes a stage for events, as well as different facilities, changing rooms, and some storage rooms.

One of the main strategies of the project was to design a large wooden structure that would serve as a porch and cover for the various spaces. This element would facilitate construction and accompany us throughout the journey.

Ampliación CEIP Jacint Verdaguer


La escuela Jacint Verdaguer se trata de un centro de educación infantil y primaria, dividido en dos volúmenes independientes y construidos en 1986.

La parcela destinada a la ampliación de la escuela tiene dos particularidades. Por un lado, disfruta de unas fantásticas vistas sobre el parque de Can Mercader. Por otro, se trata de una geometría irregular que se va estrechando hasta completar la manzana.

El proyecto sitúa en esta parcela el nuevo polideportivo,para la práctica de básquet y voleibol y se incluye un escenario para posibles eventos, así como diferentes servicios, vestuarios y algunos almacenes.

Una de las principales estrategias del proyecto fue diseñar un gran entramado de madera que sirviera como porche y como cubierta de los diferentes espacios. Un elemento que facilitara la construcción y nos acompañara durante todo el recorrido.
Any: 2021 -
Autors: Pere Joan Ravetllat, Ruben Casquero, Biel Sánchez
Col·laboradors: Javier Toledo (Arquitecte tècnic), QIEstudi (Instal·lacions), Calmat SCP (Estructures)

© All rights reserved, Nota Legal y cookies