ravetllat arquitectura

 Hortes de Caldes 


Hortes de Caldes


La proposta vol remarcar la pròpia topografia que caracteritza el lloc. La morfologia de les Hortes respon a l’erosió creada pel curs fluvial de la Riera de Caldes. La riera es troba uns vint metres per sota de la cota del nucli urbà de manera que en el seu contacte amb la població estableix una successió de plataformes o feixes de conreu utilitzades com a horts particulars. El nou aparcament vol inserir-se en aquesta lògica de plataformes i convertir-se en una terrassa més. Per això es planteja una coberta enjardinada que continua, d’una manera més urbana i didàctica, amb unes plantacions similars a les existents. S´ha volgut establir un millor recorregut de connexió entre els nous espais enjardinats i la plaça de l’Església, establint un itinerari que discorre paral·lel al límit de les hortes.

Orchard in Caldes


The proposal highlights the topography characteristic of the place. The morphology of the Orchards responds to the erosion created by the river course of Caldes’ river. The torrent is located some twenty meters below city level resulting in a series of platforms and stripes of farming belts used as particular orchards that make the contact with the town. The new parking wills to insert itself in this logic of platforms and become another terrace. That’s why a green roof is proposed, continuing in a more urban and educative way, with similar plantations to the ones already there. It was the aim to establish a better connection path between the new garden and the Church square, establishing an itinerary that runs parallel to the orchards’ limit.

Huertos de Caldes


La propuesta busca remarcar la propia topografía que caracteriza el lugar. La morfología de las Huertas responde a la erosión creada por el curso fluvial de la Riera de Caldes. La riera se encuentra unos veinte metros por debajo de la cota del núcleo urbano de manera que en su contacto con la población establece una sucesión de plataformas o franjas de cultivo utilizadas como huertos particulares. El nuevo aparcamiento quiere insertarse en esta lógica de plataformas y convertirse en una terraza más. Por eso se plantea una cubierta ajardinada que continúa, de una manera más urbana y didáctica, con unas plantaciones similares a las existentes. Se ha querido establecer un mejor recorrido de conexión entre los nuevos espacios ajardinados y la plaza de la Iglesia estableciendo un itinerario que discurre paralelo al límite de las huertas.
    · Primer Premi al BBConstrumat - infraestructura 2019.
    · Premi NAN al millor projecte de construcció no residencial 2019.

Any: 2015 - 2019
Autors: Pere Joan Ravetllat, Carme Ribas
Col·laboradors: Static (estructura), JG Ingenieros (instal·lacions), Nuno Almeida (paisatgisme), Ingenieros Asociados (direcció d’obra)
Fotografies: Adrià Goula
Mark
© All rights reserved, Nota Legal y cookies